Kokoskake - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2972
post-template-default,single,single-post,postid-2972,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Kokoskake

Kokoskake

Med barn i huset er det ikke fritt for at det blir behov for å lage en kjapp kake iblant. Kakelotterier og ulike avslutninger på skole og fritidsaktiviteter gir en ekstra utfordring i hverdagen. chezENGH har funnet noe annet enn det vanlige og tradisjonelle,  nemlig kokoskake. Kokoskake er rask å lage og faller i smak hos både barn og voksne. Kakebunnen kan lages kvelden før og pyntes rett før festen starter. Bringebær som pynt og tilbehør gir kokoskaken et frisk preg. Alternativt kan du dele kaken i to og ha bringebærslytetøy mellom lagene.

Kaken

  • 175 g mykt smør
  • 175 g sukker
  • 3 egg
  • 175 g hvetemel
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 50 g kokos
  • 4 ss kokosmelk

Valgfri smørkrem og pynt

  • 280 g melis
  • 100 g mykt smør
  • 3 ss kokosmelk
  • bringebær til pynt

[hr]

wpid-DSC_0801.jpg

Forvarm  ovnen til 180 °C
Pisk  smør og sukker hvitt
Klargjør  en springform (20 cm) med bakepapir. Ha smør langs kantene
Ha  i eggene i sukkersmøret. Ett om gangen
Vend  inn mel og bakepulver.
Bland  forsiktig inn kokosen og kokosmelken.
Fordel  deigen i formen og glatt til overfalten
Stek  i 30 minutter til gyldenbrun og fast

Åpne  springformen og la kakene avkjøle i 5 minutter
Avkjøl  på rist

wpid-DSC_0795.jpg    wpid-DSC_0802.jpg

Alternativt kan denne kaken pyntes med en smørkrem

Valgfri smørkrem
Pisk  sammen smør, melis og kokosmelk.
Fordel  syltetøyet på kaken, og hell over halvparten av smørkremen.
Legg  den andre kakedelen oppå.
Fordel  resten av kremen på toppen av kaken.

1 Kommentar
  • Pingback:Noe godt til helgen fra chezENGH
    Publisert, den 13:00h, 20 juni Svar

    […] Noe godt til helgen denne uka kommer fra chezENGH. Oppskriften kan leses i sin helhet her. […]

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: