Hvem kan vel motstå et lite stykke brownies? Sånn akkurat passe lunken og akkurat passe myk innvendig? I hvert fall ikke chezENGH… Og dersom det skulle vanke noen jordbær og en kopp kaffe til så klarer ingen hos chezENGH å si nei. Brownie er et fast innslag på kakebordet vårt ved bursdager og andre festlige anledninger.
Til en langpanne på 37 x 29 cm trenger du:
- 600 g margarin
- 120 g kakao
- 640 g siktet hvetemel
- 880 g sukker
- 20 g vaniljesukker
- 12 g bakepulver
- 6 store egg
- 200 g valnøtter
[hr]
Sett stekeovnen på 180 °C
Smelt smøret
Bland alt det tørre, unntatt valnøttene
Tilsett eggene og det smeltede smøret
Rør til du får en glatt røre uten klumper
Hakk valnøttene, og bland de inn i deigen
Dekk en langpanne med bakepapir, og gni smør langs kantene
Hell røra i langpanna
Stek kaken i 30-40 minutter midt i ovnen. Kaken skal være litt rå i midten
Avkjøl på rist
Ingen kommentarer