Oreokake, en kake for sjokoholikere? Dette er definitivt en av favorittene i det ganske land og ikke bare hos chezENGH.
Ord som søt, elskverdig, barnlig, nydelig, kremet, sjokolade og kjeks er med på å beskrive oreokake eller helt enkelt bare digg! chezENGH anbefaler oreokake sammen med en fyldig espresso!
Ingredienser
Bunn
- 300 g oreokjeks
- 100 g mykt smør
Ostekrem
- 200 g naturell kremost (Philadelphia)
- 2,5 dl melis
- 3 dl kremfløte
- 50 g oreokjeks
Sjokolademousse
- 1 pakke lys sjokolademousse
- 3 dl melk
- 50 g oreokjeks
Pynt
- Oreokjeks
- Smeltet mørk sjokolade
[hr]
Bland kjeks og smør til du får en jevn masse
Ha massen i en springform på 24 cm
Trykk massen godt ned i formen
Oppbevar bunnen i kjøleskapet i 30 minutter
Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir kremete
Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen
Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen
Oppbevar resten av ostekremen kaldt
Stikk grovt hakkede oreokjeks ned i ostemassen
Sett i kjøleskapet i nye 30 minutter
Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken
Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen
Stikk grovt hakkede oreokjeks ned i moussen
Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen
Ha over biter med grovt hakkede oreokjeks
Smelt mørk sjokolade og ha over
Ingen kommentarer