Bagels - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3187
post-template-default,single,single-post,postid-3187,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Bagles

Bagels

Fersk gjærbakst slår aldri feil til helgefrokosten. Rundstykker er godt, men denne helgen ønsket vi oss en variasjon. Vi har valgt å lage bagels til helgen, og barna gleder seg til å prøve de smultringliknende rundstykkene til frokost.

Til 8 bagels trenger du:

  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ½ ss sukker
  • 3 dl vann
  • 500 g hvetemel
  • 1 ½ ts salt

[hr]

Bagels

Hell  gjær og sukker i lunket vann
La  blandingen stå i 5 min
Rør  i blandingen
Bland  mel og salt i bakebollen
Tilsett  væsken
Rør  og kna til deigen blir fast
Legg  deigen i en lett oljet bolle
Vend  deigen i oljen
Dekk  bakebollen med et kjøkkenhåndkle
Hev  i 1 time
Slå  deigen sammen
Hev  i nye 10 minutter

Del  deigen i 8 like store emner
Lag  en bolle av hvert emne
Lag  hver bolle til en ring ved å stikke en finger med mel på gjennom midten
Sett  bagelsene på lett oljet stekeplate
Dekk  med et fuktig kjøkkenhåndkle

Kok  opp vann i stor kasserolle
Sett  på stekeovnen på 220 °C
La  vannet trekke
Legg  2-3 bagels forsiktig ned i vannet
La  bagelsene trekke til de flyter opp, ca 1 min
Snu  dem en gang i løpet av koketiden
Legg  bagelsene på en rist så de får renne av seg
Legg  bagelsene på en stekeplate med bakepapir
Stek  til de er gylne, ca. 20 min
Avkjøl  på rist

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: