Clafoutis er en fransk pudding som fremkaller flotte sommerminner. Hver sommer lagde min franske tante en clafoutis av kirsebærene fra hagen sin til stor glede for alle. Det gjaldt å spise puddiggen varsomt fordi bærene fortsatt hadde stein i seg. Deretter telte vi opp hvem som hadde flest steiner for så å kåre en vinner. Det er gode barndomsminner, som chezENGH prøver å gi videre til sine jenter. Men på grunn av jentenes lave alder har vi denne gangen valgt å fjerne steinen i kirsebærene, men det sies at puddiggen taper litt smak ved å steine ut bæra.
Til en terteform på 24 cm trenger du
- 400 g kirsebær, med eller uten stein
- 100 g sukker
- 2 egg
- 1 eggeplomme
- 100 g hvetemel
- 1 knivsodd salt
- 1 3/4 dl melk
- 4 ss fløte
- 1 ts vaniljeessens
[hr]
Sett stekeovnen på 200
Smør en ildfast terteform
Fordel kirsebærene i formen
Visp eggedosis av hele egg, eggeplomme og sukker
Sikt de tørre ingrediensene i eggedosisen
Tilsett melk, fløte og vaniljeessens
Rør forsiktig til du får en glatt og klumpfri røre
Hell røren over kirsebæra
Stek puddingen midt i ovnen på 45 min, eller til den er fast, dekk gjerne puddingen til med aluminiumsfolie etter 15 minutter
Serveres varm, lun eller ved romtemperatur
Ingen kommentarer