Kylling og estragon er en klassisk smakskombinasjon. I Frankrike vokser denne urten vilt i Provence og dermed blir den også ofte brukt i franske retter. Estragon er for øvrig en av de urtene som alltid bør brukes i frisk tilstand, for den tørkede har veldig lite smak. Men bruk den likevel med forsiktighet i fersk tilstand, da smaken kan bli ganske gjennomtrengende (iallefall for små ganer). Ris, aspargesbønner tomater passer bra til denne retten.
Ingredienser
- et kyllingbryst til hver person
- 2 ss margarin
- 1 ss raspolje
- salt og pepper
- ris
- aspargesbønner
Estragonsaus
- 2 ss estragoneddik
- 1 dl tørr hvitvin
- 2 ½ dl kyllingbuljong
- 4 stilker estragon
- 3 dl matfløte
[hr]
Forvarm stekeovnen på 190 ºC
Gni kyllingbrystene godt inn med salt og pepper
Smelt margarin og olje i en stor stekepanne, som også tåler ovnsvarme
Brun kyllingbrystene lett i 3-4 min
Etterstek kyllingbrystene i ovn i 12-15 minutter, til kjøttet er mørt og kjøttsaften klar
Legg bryststykkene over på serveringsfat
Dekk over med alumuniusfolie så de holder seg varme
Skum av så mye fett som mulig fra stekeskyen
Sett stekepannen over middels varme
Hell i eddiken og vinen
Kok væsken inn til det halve
Rør inn buljong og estragonstilkene og kok det inn
Rør inn fløten evt crème fraîche
Smak til med salt og pepper
Kok risen etter anvisning på pakken.
Ingen kommentarer