Valnøtt- og ritzkake - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3740
post-template-default,single,single-post,postid-3740,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Valnøtt- og ritzkake

Valnøtt- og ritzkake

Idag har vi laget en saftig og god marengskake med valnøtter og ritzkjeks. Den kan nok se ut som en helt vanlig marengskake, eller Pavlova, men marengsen inneholder både nøtter og ritzkjeks. De friske bærene smaker herlig syrlig på toppen. Pass på å ikke ha for mye sukker i kremen, siden marengsen i seg selv er ganske søt.

Ingredienser

Bunn, 24 cm springform

  • 6  eggehviter
  • 2½ dl sukker
  • 100 g valnøtter
  • 30  Ritzkjeks

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem
  • 20 jordbær
  • 20 blåbær
  • ½ dl grovt revet hvit sjokolade
  • ½ dl grovt revet mørk sjokolade

Slik gjør du

Sett  stekeovnen på 175 °C
Visp  eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt
Grovhakk  nøttene og kjeksen – bruk en foodprocessor om du ønsker en finere konsistens
Bland  nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen og ha den i en smurt form med bakepapir i bunnen
Stek  kaken nederst i ovnen i ca. 30 minutter
Avkjøl  på rist
Visp  fløten til krem
Tilsett  vaniljekremen og smak til med sukker, ev. melis
Fordel  kremen over den avkjølte kaken
Pynt  med bær og frukt
Strø  over grovt revet sjokolade

Valnøtt- og ritzkake

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: