Minifocaccia med oliven og rødløk - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3759
post-template-default,single,single-post,postid-3759,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

chezENGH elsker focaccia! Dette flate, ovnsbakte italienske brødet minner litt om pizza, men har også fyll inne i selve deigen. Tradisjonelt skjæres focacciaen i passe store couvert-biter som serveres på fat, men hvorfor ikke lage en variant som porsjonsbrød? På denne måten blir det ingen kamp om focacciabitene.

Focaccia kommer opprinnelig fra i Italia og fylles tradisjonelt med olivenolje, maldonsalt, og noen ganger urter. Variasjonene er uendelige. Vi har smakt varianter både med løk, ost og kjøtt samt en rekke ulike grønnsaker. Focaccia passer perfekt til salater, grillmat, supper og er det perfekte tilbehøret i nesten alle anledninger. Du kan også servere focaccia som en rett i seg selv, med en frisk salat til.

8 minifocaccia

  • 4 ss olivenolje, pluss ekstra til pensling
  • 700 g hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 1 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 5 dl lunket vann
  • 200 g grønne eller svarte olivener, stenfrie og delt i 2

På toppen

  • 1 rødløk, i skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 2-3 ts havssalt
  • 2 ss friske timianblad

[hr]

wpid-DSC_1552.jpg

Sikt  mel og salt i en bolle
Rør  inn tørrgjæren
Hell  på vann og olje
Bland  til du får en deig
Legg  deigen på en lett melet arbeidsbenk
Kna  den i 5 minutter
Hell en skvett olivenolje i en bolle – fordel den utover sidene der deigen vil komme under hevingen
Legg  deigen i bolleen
Dekk  til og la deigen stå lunt til den er dobbel størrelse (1 – 1½ time)

Del  deigen i 2
Kna  halvparten av olivene inn i deigen
Del  hver halvpart i 4 leiver
Form  hver leiv til en sirkel
Legg  deigemnene på en stekeplate
Trykk  fingrene dypt ned i deigen, slik at det blir fordypninger i deigen der fingrene har vært
Fordel  rødløk og resten av olivene over deigemnene
Drypp  litt olivenolje over
Dryss  havsalt på toppen sammen med og timianblader
Dekk  til deigemnene for etterheving
La  deigen stå til etterheving i 30 minutter

Sett  stekeovnen på 190 ºC
Stek  i 20-25 minutter til de er gyllenbrune
Avkjøl  på rist før servering

wpid-DSC_1543.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: