Har man bursdag så har man bursdag! Hos chezENGH får bursdagbarnet være med å bestemme hvilke retter og kaker som skal serveres. Sjokoladekake er alltid en slager og det går veldig fort å lage en langpannekake. Bursdag er derimot bare en gang i året så hvorfor ikke trylle fram en prinsesse-uglekake til, nettopp en prinsesse?
Bunn
- 225 g smør
- 3 egg
- 360 g sukker
- 360 g hvetemel
- 2 dl melk
- 3 ss bakekakao
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
Glasur
- 200 g romtemperert smør
- 4 ss bakekakao
- 1 ss vaniljesukker
- 1 kg melis
- 10 ss sterk kaffe, spe med vann
Pynt
- 2 stk oreokjeks
- nonstop
- 2 stk melkehjerter
- ½ tube hvit ferdig sjokoladeglasur
- hjertestrøssel
- tiara
Steg for steg
Sett stekeovnen 175 °C
Smelt smøret
Tilsett alle ingrediensene i det smeltede smøret og bland godt
Hell røren i en langpanne (30×40 cm)
Stek kaken i ca 30-40 minutter
Avkjøl på rist
Del kaken i 6 biter, når kaken er helt avkjølt
Sett bitene opp på hverandre
Bruk en brædkniv og skjær kaken til den har form som en snømann
Bland alle ingrediensene til glasuren godt sammen
Pisk til glasuren er glatt, for at glasuren skal være fin å jobbe med kan det være greit å spe glasuren med vann
Legg et tynt lag med glasur mellom hvert kakebit
Dekk hele kaken med glasur, også ørene
Pynt kaken
Sett kaken i kjøleskapet
Gled deg til å se de overraskede ansiktene til gjestene dine
Nyt kaken med kaffe
Ingen kommentarer