Hva er vel et tapasbord uten spanske kjøttboller? Det finnes x antall varianter av kjøttboller og det er jo egentlig smak og behag som bestemmer hva ingrediensene blir. I spanske kjøttboller er det krydderet og smaken som gjør de til noe annet enn bare kjøttboller. De er enkle å lage og fulle av smak! Sammen med tzasiki og ferske fougasse blir det et lite herremåltid
Ingredienser
- 2 kilo kjøttdeig
- 6 skiver brød
- 3 løk
- 450 g fetaost
- 500 g chorizo
- 6 ts spisskummen
- 4 egg
- 4 fedd hvitløk
- Tzasiki
[hr]
Bland alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskinen med en eltekrok
Sett deigen kaldt over nattenså alle smakene får blandet seg godt
Varm en stekepanne og tilsett rikelig med smør til steking
Form små boller, 2-3 cm i diameter og stek til de er gyllenbrune og gjennomstekt
Beveg på pannen for snu rundt på bollene under steking
Ingen kommentarer