Høst innebærer tid for plukking av bær og frukt. Kaker, syltetøy, saft og gelé er bare noe av det du kan lage når du har bær og frukt i hus. Smuldrepai er ikke bare enkelt å lage, men er også supergodt. Og husk å servere paien lun med vaniljeis eller en klatt med krem!
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g hvetemel
- 200 g sukker
- blåbær
- epler i tynne skiver
- brunt sukker
- havregryn
Skjær kaldt smør i terninger
Ha smøret sammen med mel og sukker i stor bakebolle
Kna det hele sammen, når den har blitt en klump som henger sammen er den ferdig
Deigen skal vere fast og smidig
Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet en time
Sett stekeovnen på 200 ºC
Dekk paiformen med blåbær og epler
Smuldre deigen over eple og blåbæra slik at bæra dekkes av smuldredeig
Klapp forsiktig på deigen slik at paien får en jevnere overflate
Strø på et tynt lag med brunt sukker og noen flak med havregryn
Stek midt i ovnen i 15 minutter, eller til er lysebrun og gyllen i fargen
Ingen kommentarer