Fiskepinner er en favoritt blant mange barn. De beste fiskepinnene lager du enkelt selv! Og når man først har laget dem selv en gang, med gode fiskeråvarer, er det vanskelig å gå tilbake til den dypfryste varianten. Velg den fisken du og barna liker best og bruk gjerne tørt, malt brød det gir en ekstra sprø, fin skorpe på fisken.
chezENGH sine jenter er nok like alle andre barn og skull mer enn gjerne sett fiskepinner litt oftere på middagsbordet, iallefall når det først skal være fisk til middag. Mangosalsa gir retten et frisk pust og passer godt sammen med tomater og couscous. Fargerikt, sunt og retten gir et godt tilskudd til av 5 om dagen-målet med frukt og grønt i tillegg til en av to fiskemiddager i uken.
Fiskepinner
- 400 g torsk i filet
- 3 egg
- 1 dl hvetemel
- 2 dl hjemmelaget griljermel
- 2 klyper kajennepepper
- salt og pepper
- rapsolje til steking
Skjær fingertykke fiskebiter
Bland hvetemel, kajennepepper, salt og pepper i en skål
Visp eggene i en dyp tallerken
Dypp fiskebitene på alle sider i melblandingen
Vend fiskebitene i eggene
Dypp fiskebitene i griljermel
Stek fiskepinnene til de blir gylne og sprø på begge sider
Mangosalsa
- 2 mango
- 4 ss olivenolje
- 1 lime
- 1 rød chili
- salt og pepper
Skrell mangoen
Skjær mangoen i små terninger
Ha olje og saften av en presset lime i en liten skål og bland godt sammen
Tilsett salt og pepper
Del chilien i 2 på langs og fjern frøene
Hakk chilien i små biter
Bland oljen sammen med mango og chili
Voilà!
Tomatsalat
- 3 tomater
- 1 liten rød løk
- 5-6 blader basilikum
Skjær tomatene i småbiter uten å ta med innmaten
Hakk løken i veldig små biter
Tilsett oppklipte bassilikum blader
Bland godt
Tilbred din favoritt-couscous etter anvisning på pakken. Som regel er det lik mengde vann og couscous. Du koker opp vannet, har i en klunk rapsolje og litt salt, og trekker kjelen av platen før du tilsetter couscousen som skal trekke i 5-6 minutter.
Ingen kommentarer