Sist gang daim-iskaken stod på bordet hos chezENGH sa en av gjestene: «Åh, daim-iskake har man egen mage for!» Kaken kan lages flere dager i forkant og akkurat det kan være med på å roe ned nervene til enhver matmor som skal ha gjester til middag. Mest sannsynligvis har du smakt daimiskake med nøttebunn. Her kommer en variant med kokosbunn og krokan. Kokkossmaken sammen med krokanen og sjokolade gir en ny smaksopplevelse. Husk å ta opp kaken litt før servering. Denne oppskriften passer til en springform på 24 cm.
Ingredienser
- 6 eggehviter
- 175 g sukker
- 175 g kokkosmasse
- 100 g sjokolade med 70% kakao
- 5 plater gelatin
- 1/2 dl kokende vann
- 6 eggeplommer
- 125 g sukker
- 5 dl kremfløte
- 2 pakker hakket daim
- daimstrøssel til pynt
Steg for steg
Sett stekeovnen på 175 ºC
Stivpisk egghvitene
Tilsett sukker mot slutten av piskingen
Rør forsiktig inn sjokolade og kokos
Legg bakepapir i bunnen av en smurt springform
Hell massen i formen
Stek midt i ovnen i 35 minutter
La bunnen bli ordentlig kald
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter
Pisk egg og sukker til eggedosis
Pisk kremfløten til krem (i egen bolle)
Klem vannet ut av gelatinplatene
Tilsett kokende vann i gelatinen
Rør i gelatinen til den smelter
Bland den avkjølte gelatinen i eggedosisen
Tilsett krem og daim
Bland alt sammen forsiktig
Hell iskremblandingen over kakebunnen
Sett kaken i fryseren
Rør forsiktig i iskremen ved jevne mellomrom
Pynt med strøssel når iskremen begynner å stivne
Ta opp kaken 10-15 minutter før servering
Ingen kommentarer