Daim-iskake med kokos - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4135
post-template-default,single,single-post,postid-4135,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Daimiskake med kokos

Daim-iskake med kokos

Sist gang daim-iskaken stod på bordet hos chezENGH sa en av gjestene: «Åh, daim-iskake har man egen mage for!» Kaken kan lages flere dager i forkant og akkurat det kan være med på å roe ned nervene til enhver matmor som skal ha gjester til middag. Mest sannsynligvis har du smakt daimiskake med nøttebunn. Her kommer en variant med kokosbunn og krokan. Kokkossmaken sammen med krokanen og sjokolade gir en ny smaksopplevelse. Husk å ta opp kaken litt før servering. Denne oppskriften passer til en springform på 24 cm.

Ingredienser

  • 6 eggehviter
  • 175 g sukker
  • 175 g kokkosmasse
  • 100 g sjokolade med 70% kakao
  • 5 plater gelatin
  • 1/2 dl kokende vann
  • 6 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 2 pakker hakket daim
  • daimstrøssel til pynt

Daimiskake med kokos

Steg for steg

Sett  stekeovnen på 175 ºC
Stivpisk  egghvitene
Tilsett  sukker mot slutten av piskingen
Rør  forsiktig inn sjokolade og kokos
Legg  bakepapir i bunnen av en smurt springform
Hell  massen i formen
Stek  midt i ovnen i 35 minutter
La  bunnen bli ordentlig kald

La  gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter
Pisk  egg og sukker til eggedosis
Pisk  kremfløten til krem (i egen bolle)
Klem  vannet ut av gelatinplatene
Tilsett  kokende vann i gelatinen
Rør  i gelatinen til den smelter
Bland  den avkjølte gelatinen i eggedosisen
Tilsett  krem og daim
Bland  alt sammen forsiktig
Hell  iskremblandingen over kakebunnen
Sett  kaken i fryseren
Rør  forsiktig i iskremen ved jevne mellomrom
Pynt  med strøssel når iskremen begynner å stivne
Ta  opp kaken 10-15 minutter før servering

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: