Brytebrød - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4272
post-template-default,single,single-post,postid-4272,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Brytebrød

Brytebrød

I barndomshjemmet på Sunnmøre har det alltid blitt bakt ulike typer av gjærbakst, og da i særdeleshet brød i alle former. Dermed var matpakkene alltid varierte ikke bare av innhold, men også når det gjelder brødtypen. Så forkjærligheten til å bake har nok kommet med morsmelken. Ofte hører vi at gjærbakst tar lang tid, eller at det blir brukt som argument for ikke å bake. Gjør du slik chezENGH og bruker kjøkkenmaskinen så er mye av jobben gjort. Tiden det tar til å heve deigen kan du bruke til å noe annet. Og husk at duften av fersk brød er noe du ikke får når du kjøper brød i butikken. Velbekomme!

Oppskriften sikrer deg 2 langpanner med frokostbrød

Ingredienser

  • 2 dl hvete helkorn
  • 4 dl vann
  • 100 g margarin
  • 1 liter vann
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ½ ts salt
  • 2 dl hvetekli
  • ca 2 kg siktet hvetemel

[hr]

wpid-Brytebrød-5.jpg

Kok  opp helkorn og vann i 5 minutter
Slå  av platen
La  kaserollen stå halveis på platen i 15 minutter
Rør  en gang i blant
Ha  i smøret
Hell  kornene sammen med smøret i en bakebolle
Tilsett  literen med vann, lunket eller varmt avhengig av varmen på kornene
Ha i gjær og bland godt sammen
Tilsett  salt, hvetekli og hvetemel
Arbeid  med deigen til den er fast og slipper bakebollen
Dryss  litt hvetemel over
La  deigen heve til dobbel størrelse under et klede

Sett  stekeovnen på 250 ºC
Del  deigen i 2 like emner
Kna  hvert emne
Kjevle  emnet så deigen passer en langpanne (kledd med bakepapir)
Del  deigen opp i 20 like ruter

Sett  til etterheving under et klede i 30 minutter
Stek  brødet midt i ovnen i 15 minutter
Avkjøl  på rist

wpid-Brytebrød-2.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: