Mandelpoteter bruker vi gjerne når vi skal ha ekstra smakfulle poteter, og kanskje et ekstra godt måltid. De er melne og går raskt å koke. Mandelpotet er særlig dekorative fordi de har en flott gulfarge. Mandelpoteten er flott å bruke til potetmos. Smaken varierer vi ved å blande inn ulike hakkede urter eller stekt sopp. Her har vi laget en deilig høstvariant med kantarell og friske urter.
Denne lille retten er god som den er, men hva med dyrestek, og en kraftig saus til?
Ingredienser
- 600 g mandelpotet
- 2 ss smør
- 1 dl melk
- 1 ts salt
- 1 ½ ts pepper
- 200 g fersk kantarell
- 1 ss smør
- 1 ts hakket frisk timian
[hr]
Skrell potetene og kok dem møre i en kjele med usaltet vann
Varm opp melken på lav varme
Hell vannet av potetene, og la de dampe seg tørre
Mos potetene, og rør inn smøret
Tilsett den varme melken – litt og litt av gangen slik at pureen ikke blir for tynn
Dersom du ønsker en grov potetmos må du passe på å ikke røre og mose for mye.
Hakk timian og bland i mosen
Smak til med salt og pepper
Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk
Stek kantarellene og krydre med salt og pepper
Vend kantarellene inn i potetmosen sammen med de friske urtene
Voilá
Ingen kommentarer