Scones er så undervurdert. De er den enkleste av alle kaker i bakeverden. De kan ha hvilken smak som helst, du lager dem på kort tid, de er ganske vanskelig bomme på, og når de er ferske og varme ut av ovnen er de i utgangspunktet den mest delikate baksten noensinne.
Disse smakfulle scones med bringebær tok chezENGH med på skoleavslutning nå før jul. Med en klatt rømme og et bringebær på toppen ble de tatt godt imot av store og små.
Scones er absolutt det beste valget når du må lage noe i full fart. Du mikser sammen alle ingrediensene for hånd på null komma niks, legger de i formene, steker de i 20 minutter, og vips. Du har verdens beste scones.
Ingredienser
16 scones
- 600 g Hvetemel
- 6 ts bakepulver
- 4 ss sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 155 g smør, temperert
- 2 egg
- 2,5 dl kefirmelk
- 200 g frosne bringebær
Forvarm ovnen til 180 °C
Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og bland godt
Skjær smøret i små kuber og kan det inn i de tørre ingrediensene. Det skal bli en god, klumpete blanding
Visp sammen egg og kefir
Bland væsken gradvis inn i melbalndingen med en gaffel
Fortsett å vispe til nesten alt det tørre er blandet med væsken
Dekk bollen med kling-film og sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter
Etter 15 minutter
Ta bollen ut av kjøleskapet
Bland inn de frosne bringebærene, og fortsett å blande det hele raskt sammen til en masse.
Klipp opp bakepapir i passe biter og legg i formene.
Benytt en spiseskje og fyll formene ¾ fulle
Stek i midten av ovenen i 20-25 minutter til de er gylne på overflaten, og gjennomstekt
Serveres med creme fraiche og bringebærsysltetøy
Ingen kommentarer