Sarah Bernhard er faktisk ganske enkelt å lage selv. Små bunner av kransekakemasse sprøytes med sjokoladekrem, og til slutt dyppes kakene i smeltet sjokolade. Denne lekre konfektkaken er oppkalt etter Sarah Bernhardt som var en fransk skuespillerinne, ofte omtalt som «historiens mest berømte skuespillerinne». Bernhardt ble berømt på Europas teaterscener i 1870-årene, og var sterkt etterspurt både i Europa og i USA.
Ingredienser
Mandelmakroner
- 250 g mandler
- 3 dl melis
- 2 eggehviter
Sjokoladekrem
- 150 g smør
- 1,5 dl melis
- 2 ts kakao
- 2 ss vann
Sjokoladeglasur
- 200 g kokesjokolade
- 3 ss delfiafett
[hr]
Sett stekeovnen på 200°C
La smøret bli romtemperert
Mal mandlene i kvern eller i food processor
Bland mandlene med melisen
Rør inn eggehvitene med en skje slik at du får en jevn mandeldeig
Fordel deigen i 36 jevnt store topper på bakepapirdekkede stekeplater
Stek mandelmakronene midt i ovnen i ca 10 min. Avkjøl
Sjokoladekrem
Pisk romtemperert smør og melis til smørkrem
Pisk inn eggeplommer, kakao og vann
Avkjøl kremen litt, slik at den får fin smørekonsistens
Bruk kakesprøyte og sprøyt sjokoladekremen på mandelmakronene slik at de får høy, rund fasong
Sett kakene på et brett og legg i fryseren til sjokoladekremen på kakene har stivnet
Smelt kokesjokolade og delfiafett i en metallbolle over vannbad
Rør glasuren jevn
Dypp de frosne kakene raskt i den smeltede sjokoladen slik at det legger seg et glasurlag utenpå sjokoladekremen
Sett kakene tilbake på brettet og ha dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet
Oppbevar kakene i kjøleskapet eller dypfryses
Ingen kommentarer