Lasagne er en av chezENGH sine italienske favoritter. Duften av tomat- og kjøttsaus som koker på platen en times tid sammen med gulrøtter og godt med krydder gir en ekstra smak som er verdt koketiden. Lasagne er egentlig en rett som både er enkel og ikke minst gleder både store og små mager. Serverer du retten sammen med med salat og baguetter så får du en fargerik tallerken. I denne artikkelen tester vi vår nye Phillips PasteMaker. En helt genial oppfinnelse som tryller frem pastaplater på 15 minutter.
Kjøttsaus
- 400 g kjøttdeig
Stek kjøttdeigen over sterk varme til den er lett brun
Sett kjøttet til side mens du lager sausen
Tilbered sausen, se egen artikkel: Tomatsaus til pizza og bolognese
Ha kjøttet i sausen mens du koker inn krydderet mot slutten av koketiden slik at kjøttsmaken kommer med i sausen
Béchamel
- 40 g smør
- 40 g hvetemel
- 3 dl melk
- Ev. rester av hvit eller blå ost du måtte ha i kjøleskapet
- Nykvernet salt og pepper
Smelt smøret i en kjele, men ikke la det bli brunt
Tilsett hvetemelet, og rør til en jevn masse
Tilsett halvparten melken og rør kontinuerlig til du har en fyldig saus
Hell på mer melk, men pass på at sausen ikke blir for tynn. Den skal være tykk og fyldig
Tilsett ost, dersom du ønsker det
Smak til med nykvernet salt og pepper
Montering
- 6 pastaplater for to lag, eller fersk pasta om du har Phillips PastaMaker
Smør en ildfast langpanne med smør på innsiden, også i bunnen
Fordel ¹/3 av kjøttsausen utover den smurte forma
Fordel ¹/3 av béchamelsausen oppå kjøttsausen
Legg på et lag med pastaplater så de dekker hele forma
Fortsett med kjøttsaus, béchamelsaus og pastaplater til du har lagt 3 runder med kjøtt- og béchamelsaus og 2 lag med pastaplater
Avslutt med resten av béchamelsaus
I videosnutten under ser du hvor enkelt man lager fersk pasta på 15 minutter med Phillips PastaMaker.
Ingen kommentarer