4-kornbrød - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
5843
post-template-default,single,single-post,postid-5843,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
4-kornbrød

4-kornbrød

Hva er vel bedre enn hjemmebakt brød til kveldsmat med brunost og et glas iskald melk? En ting er at du vet nøyaktig hva brødet inneholder, en annen ting er at det smaker så mye bedre og gir små ganer matlyst. For chezENGH er det å gi jentene våre matlyst til tider en evig kamp… Hverdagen til de små jentene er aktiv og lang og da er det betryggende å vite at de spiser næringsrik og sunn mat. Dette 4-kornbrødet lages ved å sette 4-korndeigen, men mot slutten av eltetiden tilsettes en sats med loffdeig. 

Ingredienser til tre brød

  • 115 g sammalt rug
  • 60 g solsikkefrø
  • 4 dl varmt vann
  • 1 kg hvetemel
  • 60 g linfrø
  • 60 g sesamfrø
  • 60 g siktet rugmel
  • 5 dl vann
  • 20 g salt
  • 15 g gjær

Loffdeig

  • 375 g hvetemel
  • 2 1/2 dl lunket vann
  • 5 g salt
  • 4 g gjær

[hr]

4-kornbrød

Ha   fire dl varmt vann i en bolle
Hell  solsikkefrøa i vann i ca tre timer eller natten over
Lag  deigen til loffen
Bland mel, bløtlagte korn, frø og vann i 2 minutter i en eltebolle
La bollen med «deigen» stå i 30 minutter
Ta  i salt og gjær og elt deigen på sakte fart i food processoren i 15 minutter
Tilsett  loffdeigen og elt til du får en noenlunde fast deig i 3 minutter, mulig du må tilsette litt mer hvetemel
Ha  deigen over i en smurt bolle
Dekk  bollen med plastfolie og et klede og la stå til dobbel størrelse
Del deigen i tre emner ca 900/ 950 gram
Form emnene runde
Legg  emnene på en melet benkeplate og dekk til plastfolie og et klede, la de stå og heve til dobbel størrelse
Slå  opp deigen (elt den godt)
Form  deigen til avganger brød
La  «deigen» stå i 30 minutter

4-kornbrød

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: