Svineribbe, juleribbe eller bare ribbe. Kjært barn har mange navn, og særlig er det i jula vi lager til svineribbe med sprø svor, surkål, dampede mandelpoteter og rørte tyttebær.
To dager før stekingen lager du en blanding av salt og pepper som du maserer inn i ribba på begge sider.
La ribba trekke til seg salt og pepper i kjøleskapet de neste 2 dagene.
DU TRENGER
SLIK GJØR DU
- En stor ildfast form til ovnen
- 1 rutet svineribbe
- 2 finhakket løk, gjerne sjarlott
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 1 dl salt
- 10 dl vann
Sett stekeovnen på 80°C
Smaksett vannet med salt, finhakket løk og hvitløk.
Hell det smaksatte vannet i stekeforma
Legg ribba med svoren ned, oppå løken og vannet
Sett ribba midt i ovnen
Stek i 90 minutter
Ta ribba ut av ovnen
Øk steketemperaturen til 120°C
Snu ribba med svoren opp
Stek videre i 90 minutter når ovnen holder 120°C
Sett opp temperaturen til 150°C
Stek videre i 60 minutter
Øk temperaturen til 180°C
Stek videre i 30 nye minutter
Avslutt stekingen med å sette ovnen på 220°C for å få en flott, sprø svor. Dette tar normalt 10-15 minutter avhengig av ovnen din.
Følg med på svoren så den ikke blir brent
Ingen kommentarer