Svineribbe - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6031
post-template-default,single,single-post,postid-6031,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Svineribbe

Svineribbe, juleribbe eller bare ribbe. Kjært barn har mange navn, og særlig er det i jula vi lager til svineribbe med sprø svor, surkål, dampede mandelpoteter og rørte tyttebær.
To dager før stekingen lager du en blanding av salt og pepper som du maserer inn i ribba på begge sider.
La ribba trekke til seg salt og pepper i kjøleskapet de neste 2 dagene.

DU TRENGER

SLIK GJØR DU

  • En stor ildfast form til ovnen
  • 1 rutet svineribbe
  • 2 finhakket løk, gjerne sjarlott
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 dl salt
  • 10 dl vann

Sett stekeovnen på 80°C
Smaksett vannet med salt, finhakket løk og hvitløk.
Hell det smaksatte vannet i stekeforma
Legg ribba med svoren ned, oppå løken og vannet
Sett ribba midt i ovnen
Stek i 90 minutter

Ta ribba ut av ovnen
Øk steketemperaturen til 120°C
Snu ribba med svoren opp
Stek videre i 90 minutter når ovnen holder 120°C

Sett opp temperaturen til 150°C
Stek videre i 60 minutter

Øk temperaturen til 180°C
Stek videre i 30 nye minutter

Avslutt stekingen med å sette ovnen på 220°C for å få en flott, sprø svor. Dette tar normalt 10-15 minutter avhengig av ovnen din.

Følg med på svoren så den ikke blir brent

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: