Knekkebrød er noe chezEngh vet å sette pris på enten det er hverdag eller helg. Og hvorfor ikke lage de selv? De lager seg veldig enkelt selv etter at du har har blandet sammen de ingrediensene du ønsker. chezEngh har fått smaken på ulike nøtter i sin variant, da det gir en en god smak og passer perfekt til for eksempel ost eller favorittsyltetøyet. Steker du knekkebrødene litt godt, får du frem en herlig brent nøttesmak.
Til 2 stekebrett trenger du
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl hasselnøtter
- 1 dl mandler
- 7 dl vann
- 2 ts salt
- 3 dl grov rugmel
- 3 dl havregryn
Steg for steg
Sett stekeovnen på 160 ºC
Grovhakk hasselnøttene og mandlene
Rør alt godt sammen
La røren stå i 10 minutter
Bre røren utover 2 stekebrett kledt med bakepapir
Stek først i 10 minutter
Ta ut brettene
Skjær ut etter ønsket storleik med en pizzaskjærer
Stek videre i 50 minutter til knekkebrødene er gylne og sprø
Avkjøles på rist
Ingen kommentarer