Duften av nystekte boller er magisk og humøret forandrer seg straks ved en bit i munnen. Det fine og enkle med hveteboller er at de gode slik de er. Eller du kan spise de sammen med syltetøy og rømme. Oppskriften er fra Evas mor på Sunnmøre, men i dag har vi både formet de etter høytiden og i noen finner du til og med en marshmallows.
Ingredienser
- 100 g margarin
- 500 g hvetemel
- 7 g tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- ½ ts hornsalt
- 100 g sukker
- 3½ dl melk
- Marshmallows
Steg for steg
Smelt smøret
Bland alt det tørre
Ha det i en kjøkkenmaskin med eltekrok
Hell i melken
Kjør i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet i 5-6 minutter
Tilsett smøret og elt videre til alt har blandet seg
Øk hastigheten, elt til deigen slipper kanten av bollen og har blitt elastisk og smidig.
Legg et klede over bollen
Hev i 1-2 timer i romtemperatur
Sett stekeovnen på 180 °C
Del opp i 12 like biter – bruk vekt
Form emnene til 12 boller
Legg inn en marshmallow i midten
Rull bollen ut til den er rund og glatt
Legg bollene på stekebrettet
Hev til dobbel størrelse
Pensle med egg
Stek i 8-10 minutter til de er brune
Hva er bedre enn å sette tennene i en fersk bolle? Jo, det å sette dem i en til.
Morten Schakenda
Ingen kommentarer