Appelsinmarmelade vekker minner fra barndommen i Frankrike. Bitter appelsinmarmelade på ferske baguetter sammen med en kopp nytraktet te eller en espresso er en nytelse for ganen og vi synes det passer perfekt både til frokost og kveldsmat. Og når det nå bugner av appelsiner så var det på tide at chezEngh prøvde å lage hjemmelaget appelsinmarmelade.
Ingredienser
- 1,2 kg appelsiner
- 1 sitron
- 5 dl vann
- 1 vaniljestang
- 350 g sukker
Steg for steg
Børst og vask appelsiner og sitroner godt
Skjær fruktene i tynne skiver
Ha alt i en stor kjele
Klipp appelsinskivene i småbiter
Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene
Ha vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen sammen med fruktene
Tilsett vann og sukker
La alt koke under lokk i 1 time
Legg syltetøyglassene i en kjele med kokende vann
Hell marmeladen over på rengjorte glass med lokk mens både glass og marmelade er varmt
Avkjøl marmeladen i glassene med åpen lokk
Oppbevares mørkt og kjølig, inntil 14 dager i kjøleskapet
Ingen kommentarer