Endelig fastelaven og en god unskyldning til å kunne kose seg med kaffe, boller med krem… Rett og slett deilig! Hos oss bruker vi mors vanlige bolleoppskrift da det ikke finnes noen bedre.
Du trenger
- 100 g margarin
- 3 ½ dl melk
- 50 g gjær
- 500 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- ½ ts hornsalt
[hr]
Sett stekeovnen på 230 °C
Smelt smøret
Tilsett melken
Varm til det er lunkent.
Rør ut gjæren i melkeblandingen.
Bland det tørre sammen med vesken til det blir en fin og fast deig.
La deigen heve tildekket til dobbelt størrelse i 1/2 – 3/4 time.
Trill deigen til boller.
Trekk deigen over fyllet og legg bollene med skjøten ned mot platen.
Etterhev dem godt, men ikke for lenge da blir bollene flate.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i stekeovnen i 10-12 minutter.
Når bollene har den fargen du ønsker tar du de ut og avkjøler på rist. Så er det berre å piske krem kombinert med vaniljekrem. I år har vi en ny vri og det er fastelavensboller med vaniljekesam og friske bringebær. Mmmmmm nyt!
Ingen kommentarer