En god og fyldig tomatsaus er universell og kan brukes til mange retter der du ønsker en rød, fyldig saus med tomat. Hemmeligheten for en god tomatsaus er rikelig med løk og hvitløk, samt at ingrediensene må få tid til å koke lenge for å trekke ut alle smakene. Denne oppskriften kan du godt bruke både til pizza-saus og til spaghetti bolognese, eller andre retter der du trenger en fyldig tomatsaus.
For å gjøre sausen mer barnevennlig har ChezENGH valgt å sile den av så kun det flytende er igjen. Du kan godt bruke sausen som den er med biter av løk og tomat også. Det siste er å foretrekke til spaghetti bolognese.
Ingredienser
- 2 ss olivenolje, extra virgine
- 1 løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 2 bokser hakkede tomater
- 1 håndfull basilikumblader
- 2 ts pesto
- pepper
- salt
Varm opp en dyp stekepanne eller gryte
Hell i olivenoljen
Tilsett finhakket løk og hvitløk. La surre i 3-4 minutter, men ikke så hvitløken blir brun
Tilsett tomatene
Finhakk basillikumbladene og ha de oppi gryta
Tilsett pesto
Kok i minimum 15 minutter til alle smakene har løst seg opp
Smak til med nykvernet salt og pepper
Sil sausen gjennom en sil og ta vare på restene
Kjør restene i en foodprosessor eller benytt stavmikser så det blir en jevn masse.
Bland massen inn i den flytende sausen
Ingen kommentarer