Tomatsaus til pizza og bolognese - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3341
post-template-default,single,single-post,postid-3341,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Tomatsaus

Tomatsaus til pizza og bolognese

En god og fyldig tomatsaus er universell og kan brukes til mange retter der du ønsker en rød, fyldig saus med tomat. Hemmeligheten for en god tomatsaus er rikelig med løk og hvitløk, samt at ingrediensene må få tid til å koke lenge for å trekke ut alle smakene. Denne oppskriften kan du godt bruke både til pizza-saus og til spaghetti bolognese, eller andre retter der du trenger en fyldig tomatsaus.
For å gjøre sausen mer barnevennlig har ChezENGH valgt å sile den av så kun det flytende er igjen. Du kan godt bruke sausen som den er med biter av løk og tomat også. Det siste er å foretrekke til spaghetti bolognese.

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje, extra virgine
  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 2 ts pesto
  • pepper
  • salt

Varm  opp en dyp stekepanne eller gryte
Hell  i olivenoljen
Tilsett  finhakket løk og hvitløk. La surre i 3-4 minutter, men ikke så hvitløken blir brun
Tilsett  tomatene
Finhakk  basillikumbladene og ha de oppi gryta
Tilsett  pesto
Kok  i minimum 15 minutter til alle smakene har løst seg opp
Smak  til med nykvernet salt og pepper

 

Tomatsaus  Tomatsaus  Tomatsaus

 

Sil  sausen gjennom en sil og ta vare på restene
Kjør  restene i en foodprosessor eller benytt stavmikser så det blir en jevn masse.
Bland  massen inn i den flytende sausen

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: