Majones - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2484
post-template-default,single,single-post,postid-2484,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Hjemmelaget majones er ikke vanskelig, og det er på listen over de tingene som man absolutt burde lage oftere. Som regel er det likevel forbundet med frykt for feiling, og mangel på tålmodighet. hos chezENGH tenker v at det ikke må være slik. Ordentlig hjemmelaget majones tar omtrent et minutt å lage.

Majones lages av egg og olje. I tillegg har man salt, sennep, krydder, sitron og/eller eddik i, men disse ingrediensene har med smak og preservering å gjøre, mer enn selve majonesen. Det er emulsjonen mellom oljen og eggeplommen (væske) som skaper magien.

Ingredienser

  • 2 dl solsikkeolje
  • 2 eggeplommer (romtempererte)
  • 2 ss vann
  • 2 ts sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • Salt
  • evt Pepper

[hr]

 

Ha  eggeplommene i en bolle – visp sammen
Tilsett  solsikkeoljen, litt og litt av gangen mens du  pisker det sammen
Smak  til med din favorittsennep, gjerne ekte Dijonsennep
Tilsett  vann og hvitvinseddik
Pisk  til en jevn, glatt blanding
Smak  til med salt og pepper

Voilà!

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: