Kokosboller - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1495
post-template-default,single,single-post,postid-1495,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Kokosboller

Kokosboller

Kokosbollen er søt, og består av vaffel- eller marsipanbunn som er belagt med et luftig hvitt skum av pisket eggehvitte tilsatt melis og overtrukket med sjokolade. Sjokoladen kan eventuelt overdrysses med kokos som har gitt denne søte delikatessen navnet kokosbolle. Tidligere gikk fløtebollen (uten kokos) under navnet negerbolle eller negerkyss, men disse navnene anses ikke lenger for politisk korrekt, så produsentene sluttet å bruke dem. Kokosbollens opphav er ukjent, men det sise at man lagde «flødeboller» i Danmark for over 200 år siden.
Den ferdige marengsmassen fordeler du på kjeks eller bakepapir med en stor plastpose som du har klippet hull i. Det kan være lurt å sette inn en kakefyll-spiss i posen slik at du får et jevnt hull å sprøyte ut gjennom.

Vår oppskrift gir 12-16 saftige kokosboller.

Kokosboller

  • 4 stk eggehvite
  • 300 g melis
  • 6 stk gelatinplater
  • 1 pk Ritz kjeks

Sjokoladeglasur

  • 200 g kokesjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • ca. 2 dl kokosmasse
  • Eventuelt tynne vaffelkjeks 

wpid-DSC_0021.jpg

Bløtlegg   gelatinplatene i kaldt vann.
Ha   eggehviter i en mikser
Miks   eggehvitene på medium hastighet til de begynner å bli stive.
Ha   i litt og litt melis. Etter at all melisen er tilsatt, skal du piske i 2-3 minutter på full hastighet slik at du får en fin og stiv marengs.
Bland   gelatinplatene med ½ dl kokende vann
Rør   godt og hell gelatinen i marengsen.
Miks   videre til massen begynner å tykne fint.
Sprøyt   massen ut på kjeks med en stor sprøytepose.
Sett   dem i kjøleskap i minst 20 min. de tåler også å stå på frys.
Smelt   sjokoladen over vannbad
Ha   i kokosfett. Kokosfettet tynner ut sjokoladen slik at den blir lettere å jobbe med. Rør godt.

Ta de kalde bollene ut av fryseren.
Sett   de på rist over en langpanne.
Bruk   øse til å helle den flytende sjokoladen over marengsbollene.
Strø   kokos over og server.

TIPS: Du kan også lage kokosboller uten kjeks. Sprøyt da ut marengsen rett på et bakepapir og ha disse i kjøleskap eller fryser. Dypp dem i sjokolade ved å bruke en gaffel.

«Kokosboller» er holdbare lenge i kjøleskapet.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: