Hva er vel bedre enn duften av hjemmelagde brød? Nøttebrød passer perfekt til måltider som suppe, salat eller gryterett. Nøttene i brødet gir en spennende smak og litt mer å tygge på.
Til 2 brød trenger du:
- 7 dl skummet melk
- 50 g gjær
- 2 ss sukker
- 2 ts salt
- 3 ss olivenolje
- 2 dl havregryn
- 1 dl hvetekim
- 300 g sammalt rug (finmalt)
- 300 g sammalt hvete (finmalt)
- 100 g helkorn hvete
- 150 g hvetemel
- 50 g hasselnøttkjerner
- 50 g valnøtter
- Lunkent vann til pensling
- En håndfull nøtter til pynt
[hr]
Varm melken fingervarm til 37 grader
Rør inn gjæren
Bland væsken sammen med det tørre
Elt godt i en kjøkkenmaskin
Tilsett hakkede nøtter til sist
Dekk bollen med plast og sett til heving i 45 min
Ta frem deigen på kjøkkenbenken
Jobb inn litt ekstra mel om nødvendig
Del deigen i to like deler
Lag et rundt brød og evt et flettabrød eller bruk brødformer. Husk da å smøre formen
Dekk med klede
Sett ovnen på 200 °C
Etterhev i 30 minutter
Stek brøda på nederste rille i ca. 50 minutter
Hvelv brøda ut og bank på underskorpen for å høre om det er ferdigstekt. Du skal da høre en hul lyd.
Avkjøl brøda på rist
Ingen kommentarer