
Tzatziki er gresk for de fleste, men veldig enkelt å lage og ikke minst et must til tapasbordet. Etter chezENGH sine ganer er tzatziki et naturlig tilbehør også til grillmat. Tzatziki fungerer også kjempe fint som dipp til grønnsaker. Denne oppskriften gir en stor mengde tzatziki, men det gjør jo ingenting.
Ingredienser
- 3 slangeagurk
- 2 hvitløksfedd
- 3 dl matyoghurt – Gresk Type eller kesam
- ½ ts salt
- ¼ ts hvitt nykvernet pepper
- en klunk olivenolje
- en klunk edikk
- noen kvaster dill og mynte
[hr]
Riv agurk grovt på et rivjern.
Strø salt over agurken
Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 20 minutter.
Klem vannet ut av agurken for å være sikker
Finhakk hvitløk og bland med matyoghurt og agurk.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett olivenolje og eddik
Klipp dill og mynte
Ha krydderet i tzatzikien og rør godt
Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering.
Ingen kommentarer