Spaghetti carbonara er en av klassikerne fra Italia, og chezENGH elsker den. Spaghetti carbonara tar ikke lenger tid å lage enn du bruker på å koke pastaen, og egner seg derfor ypperlig til travle ettermiddager. Navnet carbonara stammer trolig fra carbon, altså svidd trevirke, trolig fordi spaghetti carbonara tradisjonelt skal serveres med nykvernet pepper.
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 75 g revet parmesan og litt ekstra til servering
- 2 ss olivenolje
- 30 g smør
- 2 hvitløksfedd
- 200 g pancetta eller bacon i små strimler
- 250 g grønne erter
- Nykvernet pepper
[hr]
Kok pastaen al dente i en stor kjele lettsaltet vann
Rør sammen egg, eggeplommer og parmesan i en bolle
Krydre lett med salt og pepper
Varm olje og smør i en dyp stekepanne eller gryte
Knus hvitløksfeddene lett med baksiden av en kniv og ha i pannen
Tilsett pancettaen
Stek over middels varme til kjøttet er sprøtt
Kast hvitløksfeddene når de blir gylne
La spaghettien renne av, og ha den i gryta.
Trekk gryten av varmen og rør inn eggeblandingen
Tilsett ertene og vend alt godt sammen
Server varm med parmesan og nykvernet pepper og salt
Ingen kommentarer