Til en deilig lunsj må vi ha godt brød. chezENGH tok et dypdykk ned i gamle oppskrifter fra barndommen. I Frankrike er det vanlig å lage oliven- og skinkebrød, Cake jambon-olives, som gjerne serveres til lunsj eller som snacks til aperitif. Dette deilige brødet er raskt å lage og smaker kjempegodt som tilbehør til salat eller som aperifsnack. Skjær brødet i gode 6-8 mm skiver og nyt de saftige skivene.
Bon appétit!
Ingredienser
- 4 egg
- 1 ss dijonsennep
- 200 g hvetemel
- 1 ½ ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 dl øl
- ½ dl olivenolje
- 125 g skinke i terninger
- 75 g revet sveitserost
- 75 g oliven i skiver
Steg for steg
Sett stekeovnen på 170 ºC
Visp sammen egg
Tilsett sennep,
Sikt inn mel, bakepulver og salt
Tilsett vesken, litt av gangen
Ha i skinke, ost og oliven og bland til du får en fin røre
Ha røren i en godt smurt form, alternativt med bakepapir
Stek i midterste rille
Avkjøl på rist
Ingen kommentarer