Resterisotto er helt perfekt variasjon i grillsesongen. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det bvlir mye grilling i sommermånedene. Her hos oss blir det rett som det er litt rester også, og i sommer har vi endelig fått bukt med restene. Vi har brukt de i omeletter, pytt-i-panner og nå også i risottomiddagen.
Ideen er like enkel som den er god. Skjær restene av pølser, flintstek, sommerkoteletter og annet kjøtt du har til overs opp i passe terningbiter, og bland de inn i risottoen etter at den er ferdig kokt. Sammen med en herlig grønn salat med tomater og balsamico blir dette er herlig sommerrett som gjør bruk av restene.
Ingredienser
- 1 liten løk
- 2 fedd hvitløk
- 500 g risottoris
- 1 l grønnsaksbuljong
- kjøttrester fra grillen
- vårløk
- crispisalat
- 12 cherrytomater
Kok opp vannet, og ha i buljongterningene
Finhakk løken
Skjær kjøttbitene i terninger
Skjær vårløken i terninger
Varm opp en stor kjele med halvparten rapsolje og margarin
Knus hvitløken og surr den i oljen – pass på at den ikke blir brent – skru ned på varmen
Tilsett løken og la det surre i noen minutter til løken blir blank og myk – må ikke bli brent!
Tilsett risen og rør om
Spe med buljong under hele kokeprosessen, en og en øse av gangen. La buljongen koke inn før du tilfører en ny øse. Risottoen skal være «al dente», det vil si at den skal gi litt motstand når du setter tenne i den. Det skal ikke være risgrøt.
Fres kjøttbitene i litt olje slik at smakene får utfoldet seg
Bland kjøttet og vårløken inn i den ferdige risottoen
Pynt med tomater og salat
Topp det hele med en kremet balsamico rett før servering
Pingback:Ukens matblogger: chezENGH.no
Publisert, den 20:29h, 19 januar[…] er noe helt annet enn det vi tilbereder for å kose oss ekstra. I hverdagen kan vi slå sammen en resterisotto, eller kylling med couscous i tapenade. Gjærbakst er også veldig populært her i huset. […]