Sveler - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3877
post-template-default,single,single-post,postid-3877,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Sveler

Sveler

Sveler eller lapper som det også kalles er noe chezENGH bare elsker. Her ligger lange vestlandstradisjoner til grunn. Fru chezENGH er jo tross alt sunnmøring. Sveler kan likne på en amerikansk pannekake, men sveler er større og søtere. Det eneste man trenger til en svele er smør og sukker samt en god kaffikopp. Mange foretrekker derimot også syltetøy og rømme til eller brunost. Uansett tilbehør, så lager vi ofte sveler hos chezENGH og på turer til Sunnmøre er det obligatorisk å kjøpe sveler i fergekaféen.
Sveler holder seg noen dager innpakket i plast, men selvsagt får du den beste opplevelsen når de kommer rett fra steketakka og er nystekte og lunkne.

Ingredienser

  • 3 store egg
  • 2 dl sukker
  • 5 dl kulturmelk
  • 1 toppet ts natron
  • 7,5 dl hvetemel
  • smør til steking

Steg for steg

Visp  eggedosis av egg og sukker
Tilsett  natron i melken og la den stå til du ser at det kommer bobler i melken
Bland  melken og melet i eggedosisen til røren er klumpfri
Stek  svelene på middels sterk varme på en takke eller i stekepanne

 

Sveler    Sveler

 

Avkjøl  på rist
Smør  på et godt lag med smør
Dryss  sukker over smøret
Del  svelen i to og legg halvdelene mot hverandre med smøret i midten

 

Sveler

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: