Plommesyltetøy med pære og kanel - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3987
post-template-default,single,single-post,postid-3987,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Plommesyltetøy

Plommesyltetøy med pære og kanel

Det er høst og tid for å sanke inn frukt og bær. Jeg minnes en barndom hvor vi brukte helgene på å gå i skogen å plukke blåbær og hverdagene på å plukke plommer og epler fra trærne i hagen. Dessverre ser det ut som det er en aktivitet som færre og færre barn vet hva er. På samme måte som det å lage syltetøy fra bunnen av ikke lenger er noe alle husmødre gjør. chezENGH har vært heldig å få plommer av en kollega og benytter deler av de til å lage syltetøy til helgens frokost. Og kanskje blir det også nok til en vertinnegave?

Ingredienser

  • 1250 g plommer uten stein
  • 2 pærer
  • 1 kanelstang
  • 400 g sukker
  • 4 dl vann

Plommesyltetøy

Vask  plommene
Del  plommene i to og fjern steinene
Ha  alt i en kasserolle
Kok  opp til skinnet på plommene løsner fra frukten og fruktkjøttet går i oppløsning
Fjern  kanelstangen
Overfør  syltetøyet (mens det ennå er varmt) i 3-4 glass avhengig av størrelsen på glasene
Fyll  glassa så fylle som mulig
Oppbevares  kaldt

Plommesyltetøy

 

 

 

 

2 Kommentarer
  • Torill Nystuen Veflingstad
    Publisert, den 07:59h, 20 august Svar

    Så hyggelig at plommene fra min hage kom til nytte da. Tips til de som vil lage plommesyltetøy: varm opp syltetøyet, hell det over krokan eller vaniljeis, og pynt med en kvast av rosmarin, vips har du en deilig dessert. Eller bruk butterdeig som «kakebunn», snitt opp plommer i båter, strø litt kanel og brunt sukker på og sett i stekeovnen noen minutter på 200 grader. Serveres også med is til. Herlig!

    Torill

    • Pål
      Publisert, den 09:00h, 20 august Svar

      Tusen takk for både plommer og tips! Det hørtes kjempe godt ut og må bare prøves ut.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: