En barnefavoritt er helt klart tomatsuppe. Lager du suppen fra bunnen av så vil du først og fremst bli overrasket over hvor liten tid det tar, deretter vil di få en smaksopplevelse som definitivt ikke noen suppepose vil gi deg. Og sist men ikke minst så vet du hva suppen inneholder. Årsaken til at vi har valgt å tilsette melk er for å gjøre suppen litt mildere. I kjøleskapet fant vi rester av tacosaus som også gir god smak.
- 4 egg
- 2 dl makaroni
- 1 finhakket løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje til steking
- 2 ss tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 3-4 ss soltørkede tomater
- 4 dl vann
- 1 grønnsak buljongterning
- 1 slump melk
- salt og pepper
- basilikum
Steg for steg
Kok opp vannet til makaroni og egg
Tilsett makaroni og egg når vannet koker
Stek løk og hvitløk i olivenolje til det er gyllen
Tilsett tomatpure i løken i ett minutt
Ha deretter hermetiskede tomater og de soltørkede tomatene sammen med løken
Hell deretter vann utblandet med buljong og melk
La det småkoke i 10 minutter
Kjør stamikser i suppen til ønsket konsistens
Smak til med salt og pepper
Ingen kommentarer