Grønnsakswok med svin - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4279
post-template-default,single,single-post,postid-4279,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Grønnsakswok med svin

Grønnsakswok med svin

Grønnsakswok kommer i mange varianter. Denne har vi laget med svinekjøtt i strimler, og er rask og enkel å lage på en hverdag. Denne varianten kan man også lage ferdig kvelden før. Skjærer du opp grønnsakene og kjøttet i strimler, pakker de i plast, eller i en bolle med logg og setter i kjøleskapet kvelden før, så gjenstår det kun å steke grønnsakene noen minutter mens du koker risen, og voilà, middagen er servert.

Ingredienser

  • 2 ts maisenna
  • 1 dl hønsebuljong
  • ½ ts sesamolje
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ss sojasaus
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts frisk ingefær, svært finhakket
  • 1 klype hvitt pepper
  • 2 ½ ss peanøttolje
  • 1 løk
  • 300 g svinekjøtt
  • 100 g babmusskudd
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 100 g vannkastanjer
  • 100 g cashew-nøtter

Grønnsakswok med svin

Steg for steg

Ha  maisenna og hønsebuljong i en liten bolle
Bland  sammen til det blir en pasta
Rør  inn sesamolje, østersaus, sojasaus, hvitløk, ingefær og hvit pepper
Varm  wokpannen over sterk varme
Tilsett  1 ss peanøttolje, og dekk sidene av woken med olje
Rørestek  løken til den er gyllen, ca. 30 sekunder, og løft den ut av woken
Tilsett  ytterligere 2 ss peanøttolje, og dekk sidene av woken med olje
Rørestek  svinekjøttet i to porsjoner i 4 minutter for hver porsjon til kjøttet er akkurat gjennomstekt
Legg  kjøttet til side sammen med løken
Hell  resten av peanøttoljen i pannen
Tilsett  babusskudd, paprika og vannkastanjer, og fres i 1-2 minutter.
Ta  grønnsakene ut av woken og sett dem sammen med de andre ingrediensene
Rør  raskt gjennom sausen
Hell  sausen i woken og rør til blandingen tykner
Lekk  kjøtt og grønnsaker tilbake i woken, og rør grundig i et par minutter til de er godt dekket og gjennomvarme
Legg  over på et serveringsfat, og dryss cashew-nøtter over
Server  med dampet ris

Grønnsakswok med svin

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: