Oreo ostekake med bringebær - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4587
post-template-default,single,single-post,postid-4587,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Oreo ostekake med bringebær

Oreo ostekake med bringebær

Oreo ostekake er alltid populært og smaker fortreffelig til alle anledninger. Lime sammen med bringebærene i ostekremen gir en frisk smak som må til i en  mektig kake som denne. Når det gjelder det å pynte kaken med bær, så er chezENGH sin mening at det aldri kan bli for mye bær. Ønsker du et fargespill kan du blande bringebær med blåbær. Alternativt kan det øverste glasurlaget byttes ut med bringebærgelé.

 

Ingredienser

Bunn

  • 24 stk oreokjeks (1 ½ pakke)
  • 75 g margarin

Mousse

  • 600 g Phildadelphia Original (3 pakker)
  • 110 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • skall fra en ½ lime
  • 2 dl fløte
  • 125 g bringebær
  • 4 plater gelatin
  • 1 pakke oreokjeks

Topping

  • 5 dl lettrømme
  • 130 g sukker

Pynt

  • friske bringebær

wpid-Oreo-ostekake-med-bringebær-4.jpg

Bunn

Smelt  margarin
Knus  oreokjeksen i en kjøkkenmaskin
Bland  den fin knuste kjeksen sammen med det smeltede smøret
Trykk  massen jevnt ut i en springform som er kledd med bakepapir
Sett  bunnen i kjøleskapet

Mousse

Legg  gelatin i bløt i kaldt vann
Knus  en pakke med oreokjeks til du har grove, men ikke for store biter
Pisk  fløten til krem
Rør  kremosten sammen med sukker, vaniljesukker og limneskall
Varm  opp 2 ss av osteblandingen på svak varme
Løs  opp gelatinen i den varme osteblandingen
Bland  krem og kremostemasse
Vend  forsiktig inn gelatinblandingen, knust oreokjeks og til slutt bringebær
Hell  blandingen over kjeksbunnen
Sett  kaken i kjøleskapet og la den stå i 1 time

Topping

Ha  rømme og sukker i en kjele
Varm  opp under stadig omrøring til blandingen er 50 ºC
Hell  blandingen forsiktig over kaken
La  kaken stå kaldt i kjøleskapet i minst 2 timer

Pynt

Legg  over rikelig med friske bringebær

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: