Torsk er en allsidig fisk. Denne gangen har vi funnet frem en kombinasjon av vafler, grønnsaker, torsk og bacon. Når du steker vaflene i denne oppskriften skal de være gyldne og ikke så veldig brune. Vårløken knaser deilig når du setter tennene i de. Sammen med gulrotsalat er dette et friskt innslag i den sunne menyen.
Ingredienser
- 4 torskefileter
- 8-12 skiver bacon
- 4 ss pesto
- Salt og pepper
- Extra vergine olivenolje
- 4 egg
- 2 dl hvetemel
- 120 g revet ost
- 4 vårløk
- 1 squash
- 4 gulrøtter
[hr]
Sett stekeovnen på 180 °C
Riv squashen og 2 av gulrøttene på et rivjern
Ha grønnsakene i en sil
Tilsett salt og la væsken renne av i ca. 30 minutter
Bland egg, mel, vårløk og ost
Klem overflødig vann ut av squashen og gulrøttene
Rør grønnsakene inn i røren
Smør torsken inn med pesto
Dryss på med pepper
Pakk fisken inn i backonskivene
Legg fisken i en ildfast form
Sett fisken i stekeovnen
Benytt steketermometer og stek til kjernetemperaturen på fisken er 62 °C
Stek squash- og gulrotvafler
Legg opp på en tallerken med raspede gulrøtter og server
Ingen kommentarer