Mine barnsdomsminner sier at vannbakkels har lange tradisjoner i vår familie. Hemmeligheten bak perfekte vannbakkels er å la stekeovnsdøren være lukket under hele steketiden. Med andre ord er de enkle å lage, smaker godt og ikke minst så luftige at man lett tar to-tre uten å tenke seg om. Til fyll kan du ha det du måtte ønske av krem, vaniljekrem, syltetøy og bær. Og selvsagt et lite melisdryss på toppen før servering.
Ingredienser
– 20 små vannbakkels
- 3 dl vann
- 150 g smør
- 1 ts sukker
- 1 knivspiss salt
- 150 g hvetemel
- 4 små egg
[hr]
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C
Kok opp vann og smør i en kjele
Tilsett sukker, salt og mel under omrøring
Rør rundt i deigen i 2-3 minutter på høy varme
Avkjøl deigen litt i kjelen, rør av og til
Tilsett ett og ett egg
Rør egget godt inn i deigen før du tilsetter neste egg
Form vannbakkelsene med 2 skjeer
Sett dem med god avstand på bakeplate med bakepapir
Stek vannbakkelsene i ovnen i 30 minutter
Ingen kommentarer