Vannbakkels - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
5679
post-template-default,single,single-post,postid-5679,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Vannbakels

Vannbakkels

Mine barnsdomsminner sier at vannbakkels har lange tradisjoner i vår familie. Hemmeligheten bak perfekte vannbakkels er å la stekeovnsdøren være lukket under hele steketiden. Med andre ord er de enkle å lage, smaker godt og ikke minst så luftige at man lett tar to-tre uten å tenke seg om. Til fyll kan du ha det du måtte ønske av krem, vaniljekrem, syltetøy og bær. Og selvsagt et lite melisdryss på toppen før servering.

Ingredienser

– 20 små vannbakkels

  • 3 dl vann
  • 150 g smør
  • 1 ts sukker
  • 1 knivspiss salt
  • 150 g hvetemel
  • 4 små egg

[hr]

Vannbakels

Fremgangsmåte

Sett   stekeovnen på 200 °C
Kok   opp vann og smør i en kjele
Tilsett   sukker, salt og mel under omrøring
Rør   rundt i deigen i 2-3 minutter på høy varme
Avkjøl   deigen litt i kjelen, rør av og til
Tilsett   ett og ett egg
Rør   egget godt inn i deigen før du tilsetter neste egg
Form   vannbakkelsene med 2 skjeer
Sett   dem med god avstand på bakeplate med bakepapir
Stek   vannbakkelsene i ovnen i 30 minutter

Vannbakels

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: