Det blir ikke helt påske uten appelsin og denne frukten er etter vår mening uansett best rundt påske tider. Så hvorfor ikke lage en panna cotta med appelsin -smak og saus? Sausen er passe syrlig til den friske panna cottaen og det gjør at man uten problemer klarer en dessert etter en god middag. Selve panna cottaen er enkel å lage og kan lages dagen før.
Til 4 desserter trenger du
- 3 gelatinplater
- 1 ½ ss sukker
- 1 ss akasie honning
- 3 dl kremfløte
- 1 dl melk
- Frøene fra 1 vaniljestang
- Zest fra 1 appelsin
- 1 dl yoghurt naturell
[hr]
Til appelsinsausen trenger du
- 2 ½ dl ferskpresset appelsinjuice (2-3 appelsiner)
- 1 ts potetmel
- 1 kanelstang
- 5 nellikspiker
Steg for steg
PANNACOTTA
SAUSEN
Press juice ut av appelsinene
Ha juicen sammen med potetmel, nelikkspikrer og kanelstang i en kjele
Gi det hele et lite oppkok
La blandingen stå og trekke i 10 minutter
Sil sausen
Oppbevar sausen i kjøleskapet frem til servering
Hell sausen over pannacottaen rett før servering
Ingen kommentarer