Panna cotta med appelsin - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6232
post-template-default,single,single-post,postid-6232,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Pannacotta med appelsin

Panna cotta med appelsin

Det blir ikke helt påske uten appelsin og denne frukten er etter vår mening uansett best rundt påske tider. Så hvorfor ikke lage en panna cotta med appelsin -smak og saus? Sausen er passe syrlig til den friske panna cottaen og det gjør at man uten problemer klarer en dessert etter en god middag. Selve panna cottaen er enkel å lage og kan lages dagen før.

Til 4 desserter trenger du

  • 3 gelatinplater
  • 1 ½ ss sukker
  • 1 ss akasie honning
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • Frøene fra 1 vaniljestang
  • Zest fra 1 appelsin
  • 1 dl yoghurt naturell

[hr]

Til appelsinsausen trenger du

  • 2 ½ dl ferskpresset appelsinjuice (2-3 appelsiner)
  • 1 ts potetmel
  • 1 kanelstang
  • 5 nellikspiker

Steg for steg

PANNACOTTA

Pannacotta med appelsin Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i 10-14 minutter
Hell sukkeret i en tykkbunnet kjele
Tilsett 2 ts vann
Smelt sukkerlaken til du får en lys karamell – ikke rør under oppvarmingen
Tilsett honning, fløte og melk
Varm forsiktig opp blandingen til karamellen og honningen er løst opp (det skal ikke koke)
Vask appelsinene
Riv appelsinskallet, kun det oransje, med et zesterjern
Tilsett zest og vaniljefrø i fløteblandingen
La blandingen stå å trekke i 5 minutter på svak varme
Klem vannet ut av gelatinplatene
Rør platene inn i fløteblandingen
Avkjøl blandingen i noen minutter en annen kasserolle
Sil blandingen
Ha yoghurten i en bolle
Bland den litt avkjølte fløteblandingen over yoghurten
Rør forsiktig sammen
Hell blandingen over i 4 glass
La glassene stå i noen minutter på benken
Sett glassene i kjøleskapet i minst en time

SAUSEN

Press juice ut av appelsinene
Ha juicen sammen med potetmel, nelikkspikrer og kanelstang i en kjele
Gi det hele et lite oppkok
La blandingen stå og trekke i 10 minutter
Sil sausen
Oppbevar sausen i kjøleskapet frem til servering
Hell sausen over pannacottaen rett før servering

Panna cotta med appelsin

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: