Epleterte - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
15310
post-template-default,single,single-post,postid-15310,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Epleterte

Epleterte

Epleterte er alltid en suksess hos chezENGH. Den kan serveres lun med vaniljeis, eller kald. Den smaker like godt uansett, og vil få bein å gå på, garantert. Denne oppskriften er hentet fra Eva’s franske familie. Tante Christiane har et digert epletre i hagen sin, og hver høst kommer denne epleterten på bordet med kortreiste epler.

Tertebunn

  • 250 g hvetemel
  • 1 klype salt
  • 125 g usaltet smør
  • 1 egg
  • Skvett med vann

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor.
Kjør på full fart i 3 minutter til den får konsistens som sand.
Tilsett egg og vann
Bland sammen

Epleterte
Kna det sammen til en klump
Legg et stort stykke kling-film på benken
Trykk deigen utover kling-filmen, ca. 1 cm tykk
Legg et nytt lag kling-film oppå
Avkjøl i 30 minutter i kjøleskap

Epleterte

Kjevle den kalde deigen til 2 mm tykkelse, fortsatt mellom klingfilmen ca. 25 cm i diameter
Sett en 22 cm stor bunnløs terteform på bakepapir

Epleterte

Fjern den ene siden med plast fra deigen, og bruk den andre til å legge deigen over formen
Løft deigen litt opp mens du trykker den ned, på innsiden av formen
Rull kjevlen over kanten for å skjære av overflødig deig
Klem deigen mot innsiden av formen slik at den når akkurat over kanten
Prikk hull i bunnen med en gaffel

Skrell 4 store epler
Stikk ut kjernene
Skjær
eplene i store båter, 12 biter per eple. To kutt per kvart eple. For tynne biter gir for lite smak.
Legg eplebitene i sirkel i tertebunnen
La bitene delvis ligge på hverandre
Lag calvadossmør for å karamelliserte eplene

Calvadossmør

  • 15 g usaltet smør
  • 15 g sukker
  • 1½ ts sitronjuice
  • 7 g Calvados (valgfri)
  • 1 ts melis til pynt

Smelt smøret
Tilsett en skvett sitronsaft
Tilsett litt sukker
Hell på en skvett calvados brandy (eplekonjakk)
Pensle eplene med calvadossmøret

Epleterte

Stek på brett midt i ovnen på 220 °C i 10 minutter
Senk temperaturen til 200 °C og stek videre i 20 minutter

Krem

  • 100 g kremfløte
  • 1 egg
  • 50 g sukker

Ha alle ingrediensene i en bolle
Visp det lett sammen med en håndvisp

Ta terten ut av ovnen etter 20 minutter på 200 °C
Strø sukker over eplene
Hell kremen over eplene
Stek i ytterligere 10 minutter
La terten hvile i en time før den serveres.

Når terten er avkjølt drysses litt melis langs kanten

Epleterte

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: