Det sies at frokost er dagens viktigste måltid! Nyere forskning på måltidsfrekvens i løpet av dagen tilsier derimot at frokosten ikke er så viktig som de skal ha det til. Kroppen forbrenner energi konstant og er ikke avhengig av at fordøyelsessystemet har noe å jobbe med. Selv vet jeg at jeg er lettere å ha med å gjøre om jeg har fått i meg frokost. Og da er det ikke feil om det i tillegg er sunt og godt.
Du trenger
- 6 dl havregryn
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl solsikkekjerner
- 1/2 dl linfrø
- 1/2 dl hakkede nøtter
Tøm over en blanding av:
- 1/2 dl kokende vann
- 1-2 ss honning
- 1 ss vaniljesukker
- 1-2 ss kanel
Bland godt sammen
Fordel frokostblandingen på en stekeplate med bakepapir
Stek så på 180 grader i 30 minutter
Rør underveis
Avkjøl og oppbevar i tett beholder.
Vi spiser vår frokostblanding med kesam eller yoghurt. Har vi friske bær i huset som jordbær, blåbær eller bringebær så er det som rosinen i pølsa.
Ingen kommentarer