Noe så enkelt å lage som matmuffinser skal man lete lenge etter. Matmuffins er mat på 1-2-3, nistemat, mat i farta før trening eller som snadder i matboksen. I tillegg til at matmuffinsen er rask å lage så kan du putte det du vil i de og med muffins i namnet er det lett for barna å like.
Til 12 stk matmuffins trenger du:
- 3,5 dl hvetemel
- 1 dl sammalt fint hvetemel
- 0,5 dl havregryn
- 1 ts salt
- 2,5 ts bakepulver
- 50 g smør
- 2 dl melk
- 1 egg
- 60 g kokt skinke i terninger
- 100 g revet gulost
- 1 ss hakket soltørkede tomater
- 1 ss hakket basilikum
[hr]
Sett på ovnen på 250 °C
Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle
Smelt smøret
Bland inn melken og egget, og tilsett det smeltede smøret
Pisk det våte godt sammen
Bland det våte inn i det tørre
Tilsett skinke, ost, soltørkede tomater og basilikum
Fordel deigen i 12 små muffinsformer
Stek til de er gyllne, i ca 15 minutter
Ingen kommentarer