Her i huset chezENGH, går det unna etter jobb og skole. Vi prøver så godt det går å servere varm mat til alle før aktivitetene tar til. Denne retten er kjapp og enkel for travle dager, og kan lages akkurat så sterk som du ønsker den. Vi brukte ikke mer enn 40 minutter på å lage den heller. Vi jukser litt med ferdiglagde kjøttboller i hverdagen som vi tar opp av fryseren. Vi har variert kjøttbollene med litt chilli, og i denne retten lager vi en herlig saus på kokosmelk med herlige smaksharmonier.
Ingredienser
- 600 g kjøttboller
- 1 pakke eggnudler (ca. 500 g tørre nudler)
- 1 løk
- 1 gulrot
- ½ paprika, rød
- 1 liten boks ananas i biter
- boks kokosmelk
- 3 fedd hvitløk
- 4 ss solsikkeolje
- ½ ts karri
- 1 ts kajennepepper (kan sløyfes for mildere smak)
- koriander
[hr]
Sett stekovnen på 180 °C
Legg kjøttbollene i en ildfast form og sett de i ovnen
Kok opp en kjele vann til nudler
Finhakk hvitløk og skjær løk og gulrot i skiver.
Skjær rød paprika i små biter
Legg nudlene i det kokende vannet. La koke etter anvisning på pakken.
Fres alle grønnsakene i olje til de blir blanke og fine.
Tilsett karri og fres lett
Spe med kokosmelk
Hell over kraften fra ananasene
Kok opp å la det småkoke til det begynner så smått å tykne.
Hell vann av de ferdigkokte nudlene
Vend inn de kokte nudlene og smak til med salt og kajennepepper
Server sammen med kjøttboller.
Strø over frisk koriander
Ingen kommentarer