Pulled pork er en metode for å tilberede svinekjøtt. Vanligvis blir svinekjøtt en klump med kjøtt, men om du varmer det sakte på lav temperatur slik at kjøttet blir mørt, vil du kunne trekke (pull) kjøttfibrene fra hverandre.
ChezENGH har hentet inspirasjon fra USA hvor de har lange tradisjoner med pulled pork. Pulled pork er typisk sørstat-mat, og variasjonene er like mange som de ulike regionene i USA.
Ingredienser
- 2 ss matolje, gjerne raspolje
- 1,5 kg skinkestek eller utbenet svinenakke
- 2,5 dl BBQ saus (eks. Sweet Baby Ray´s Hickory & Brown Sugar BBQ Sauce)
- 1,5 dl eplecidereddik
- 1,5 dl kyllingkraft
- 0,7 dl brunt sukker, sammenpresset
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss Worcestershire sauce
- 1 ss chilipulver
- 1 ekstra stor løk, finhakket
- 2 store hvitløksfedd, sammenklemte
- 2 ts tørket timian
- 8 hamburgerbrød
- 2 ts smør, til bruning av hamburgerbrødene
- Coleslaw
Forvarm stekeovnen til 110 °C
Hell matoljen i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. Vi brukte jerngryten vår fra Le Creuset. Alternativt ildfast form med lokk.
Legg kjøttstykket i formen
Hell BBQ saus, eplecidereddik og kyllingkraft over kjøttstykket
Fordel resten av ingrediensene; brunt sukker, dijon, Worcestershire sauce, chilipulver, løk, hvitløk og timian over kjøttet
Bland det tørre sammen med væsken
Fordel litt av blandingen på toppen av kjøttstykket
Sett på lokk og sett gryten inn i stekeovnen for 5-6 timer
Når steketiden er inne, kontrollerer du om kjøttet trenger mer tid. Dersom du kan trekke kjøttfibrene fra hverandre med to gafler er kjøttet ferdig. Du må muligens justere steketiden litt for å sikre at kjøttet er ferdig.
Ta kjøttet ut av formen når det er ferdig stekt
Trekk kjøttfibrene fra hverandre med to gafler
Sil av stekeskyen, og hell denne tilbake i gryten
Kjør den faste delen fra stekskyen (løk og krydder) med stavmikser og bland det sammen med stekeskyen i gryten
Bland kjøttstrimlene godt inn i sausen
Varm opp gryten på svak varme for å redusere værsken litt, og samtidig bade kjøttet i den smakfulle skyen
Del hamburgerbrødene i to
Ha smør på innsiden av hamburgerbrødene
Legg brødene i en varm stekepanne med smørsiden ned, og stek til de blir gyldne.
Legg en håndfull med kjøtt på hamburgerbrødet
Legg på litt coleslaw
Ingen kommentarer