Kanel i svingane er som kjent en av chezENGH sine favoritter. Du finner en tidligere artikkel der vi viser hvordan vi lager våre kanel i svingane. Det er jo spennende med en forandring, særlig om endringene ikke er så store. Vi bruker den samme oppskriften, men varierer hvordan man fremstiller bollene og da får vi et annet resultat.
Gjærdeig
- 25 g fersk gjær ev. 6 g tørrgjær
- 2 dl melk
- 300 g hvetemel
- 70 g sukker
- 1/2 ts kardemomme
- 22 g margarin
Fyll
- margarin
- sukker
- kanel
- 1 egg til pensling
- perlesukker
- melis
Bland gjæren i fingerlunket melk (37 °C)
Tilsett smeltet margarin
Hell i de tørre ingrediensene og elt sammen til du får en smidig deig
Hev til dobbel størrelse
Sett stekeovnen på 180 ºC
Kjevle ut deigen til et rektangel
Smør margarin utover hele rektangelet
Strø sukker og kanel over det hele
Rull rektangelet fra langsiden til du har en lang pølse
Del opp deigen i 12 like store deler
Sett hver kanel i svingane tett inntil hverandre på et stekebrett med bakepapir
Etterhev i 30-40 min
Pensle overflaten med et egg
Strø på perlesukker
Stek midt i ovnen til de er gylne
Avkjøl på rist
Ingen kommentarer