Kanel i svingane-kake - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3956
post-template-default,single,single-post,postid-3956,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Kanel i svingane-kake

Kanel i svingane-kake

Kanel i svingane er som kjent en av chezENGH sine favoritter. Du finner en tidligere artikkel der vi viser hvordan vi lager våre kanel i svingane. Det er jo spennende med en forandring, særlig om endringene ikke er så store. Vi bruker den samme oppskriften, men varierer hvordan man fremstiller bollene og da får vi et annet resultat.

Gjærdeig

  • 25 g fersk gjær ev. 6 g tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 300 g hvetemel
  • 70 g sukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 22 g margarin

Fyll

  • margarin
  • sukker
  • kanel
  • 1 egg til pensling
  • perlesukker
  • melis

Kanel i svingane-kake

Bland   gjæren i fingerlunket melk (37 °C)
Tilsett   smeltet margarin
Hell   i de tørre ingrediensene og elt sammen til du får en smidig deig
Hev   til dobbel størrelse

Kanel i svingane-kake  Kanel i svingane-kake  Kanel i svingane-kake

Sett  stekeovnen på 180 ºC
Kjevle  ut deigen til et rektangel
Smør  margarin utover hele rektangelet
Strø  sukker og kanel over det hele
Rull  rektangelet fra langsiden til du har en lang pølse
Del  opp deigen i 12 like store deler
Sett  hver kanel i svingane tett inntil hverandre på et stekebrett med bakepapir
Etterhev  i 30-40 min

Pensle  overflaten med et egg
Strø  på perlesukker
Stek  midt i ovnen til de er gylne
Avkjøl  på rist

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: