Det er høst og tid for å sanke inn frukt og bær. Jeg minnes en barndom hvor vi brukte helgene på å gå i skogen å plukke blåbær og hverdagene på å plukke plommer og epler fra trærne i hagen. Dessverre ser det ut som det er en aktivitet som færre og færre barn vet hva er. På samme måte som det å lage syltetøy fra bunnen av ikke lenger er noe alle husmødre gjør. chezENGH har vært heldig å få plommer av en kollega og benytter deler av de til å lage syltetøy til helgens frokost. Og kanskje blir det også nok til en vertinnegave?
Ingredienser
- 1250 g plommer uten stein
- 2 pærer
- 1 kanelstang
- 400 g sukker
- 4 dl vann
Vask plommene
Del plommene i to og fjern steinene
Ha alt i en kasserolle
Kok opp til skinnet på plommene løsner fra frukten og fruktkjøttet går i oppløsning
Fjern kanelstangen
Overfør syltetøyet (mens det ennå er varmt) i 3-4 glass avhengig av størrelsen på glasene
Fyll glassa så fylle som mulig
Oppbevares kaldt
Torill Nystuen Veflingstad
Publisert, den 07:59h, 20 augustSå hyggelig at plommene fra min hage kom til nytte da. Tips til de som vil lage plommesyltetøy: varm opp syltetøyet, hell det over krokan eller vaniljeis, og pynt med en kvast av rosmarin, vips har du en deilig dessert. Eller bruk butterdeig som «kakebunn», snitt opp plommer i båter, strø litt kanel og brunt sukker på og sett i stekeovnen noen minutter på 200 grader. Serveres også med is til. Herlig!
Torill
Pål
Publisert, den 09:00h, 20 augustTusen takk for både plommer og tips! Det hørtes kjempe godt ut og må bare prøves ut.